Je goed voelen in je vel

Je goed voelen zorgt ervoor dat je beter gaat presteren. Wanneer jij je goed in je vel voelt, sta je enthousiaster en fitter in het leven. En je krijgt gewoon meer gedaan. Dit goed voelen draait zowel om het fysieke als om de geestelijke gezondheid.

. 

 

Burn-out- & Stress Coaching

Een burn-out is een energiestoornis, een negatieve aanhoudende gemoedstoestand die gekenmerkt wordt door uitputting, een gevoel van onbekwaamheid, demotivatie en disfunctioneel gedrag.

Er is niet alleen te weinig energie, er is ook de dikke mist waardoor je het einddoel niet meer helder voor ogen hebt. Wellicht zijn er ook de slapeloze nachten van eindeloos in kringetjes draaien over wat de volgende stap kan zijn.

Een goede gids kan jou hierin begeleiden en een deel van de last een tijdje met je meedragen. Hij helpt je om te beslissen of je doel wel ligt in de richting die je nu loopt. Hij leert je de doodlopende paden te herkennen en maakt tijd om een eindje mee te lopen.

Wij willen graag voor jou deze gids zijn

Loopbaan Coaching

Je komt op een punt in je leven waar je je afvraagt ‘Past dit werk (nog) bij mij? ‘Wil ik zo verder?’ ‘Blijf ik hier of stap ik over naar een andere werkgever?’ ‘Kan ik mijn werk op een andere manier invullen?’ ‘Ga je voor jezelf beginnen of wordt je door een reorganisatie of outplacement gedwongen je te heroriënteren op je loopbaan’. Je wilt weten welke mogelijkheden je hebt en welke stappen je kunt zetten.

Omdat het soms een moeilijke en eenzame weg is om je loopbaan zelf ter hand te nemen, wil Sherpa-Coaching samen met jou, de talenten ontdekken die in jezelf opgesloten zitten en op zoek gaan naar het ultieme werkplezier. Je krijgt  helder voor ogen wat je kwaliteiten- en je sterke- en schaduwkanten zijn. Je ontdekt wat je belangrijk vindt in je leven en werk, welke competenties je kunt ontwikkelen, en welke functies en eventuele organisaties het beste bij je passen. Je krijgt een beter inzicht in je persoonlijkheid waardoor je de juiste keuze(s) kunt maken.

Relatie- en Jongeren Coaching

 

Geen ellenlange gesprekken maar een concrete & doelgerichte aanpak om opnieuw voeling te krijgen met nieuwe mogelijkheden. 

Relatie

Om vanuit wederzijds respect inzicht te krijgen in de interactie met elkaar, onderlinge communicatie te stimuleren en herstellen om zo de relatie weer op de rails te krijgen.

Soms loop je samen vast. Dat kan de beste gebeuren. Wil jij onderzoeken hoe de huidige problemen jullie leven beïnvloedt en op welke manier er gewerkt kan gaan worden aan de onderlinge communicatie? Wij helpen jou deze relatieproblemen te onderzoeken. Ook wordt een ieder gestimuleerd vooral naar zijn of haar eigen aandeel in de situatie te kijken. Wij bieden jou de mogelijkheid om de onderliggende gedragspatronen, overtuigingen en motivatoren te begrijpen. Het herkennen en doorbreken hiervan, de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen aandeel in de communicatie en naar elkaar opnieuw leren kijken en luisteren brengt inzicht, ruimte en keuzemogelijkheden. Dit is wat relatie-coaching  voor jou doet.

Jongeren

In de puberteit gebeurt er enorm veel. Zowel lichamelijk als geestelijk verandert alles. Voor sommige jongeren kan dit grote problemen met zich meebrengen. Er zijn misschien ruzies met ouders, het loopt niet lekker op school of ze zitten gewoon even niet lekker in hun vel.

Een gesprek met een Sherpa coach kan nieuwe inzichten geven waardoor nieuwe perspectieven gecreëerd kunnen worden. De coach fungeert als tijdelijke gids en het is de jongere zelf die nieuwe inzichten zal verwerven en de oplossingen zelf in de praktijk mag toepassen. 

Een positieve houding op het werk

Door een positieve werkhouding wordt je dag een stuk aangenamer, heb je minder stress en kun je ook je kansen op succes op het werk vergroten. Positieve mensen worden meer gerespecteerd, worden gezien als leiders en kunnen anderen inspireren en motiveren.

Stoelmassage

Naast mentale ondersteuning bieden wij ook fysieke ondersteuning o.a. in de vorm van  stoelmassages. Stoelmassage, gebaseerd op de Japanse shiatsu-techniek, is een 20 minuten durende massage waarbij drukpunten op verschillende energiebanen (meridianen) in het lichaam worden gemasseerd. Zittend, voorover leunend in een speciale massagestoel – waarbij de onderbenen, borst, onderarmen en het hoofd worden ondersteund – worden punten op de rug, armen, handen, nek en hoofd gemasseerd. De massage wordt door de kleren heen gedaan.

Rust in je hoofd

We doen het allemaal! We winden ons op voor een rood licht, ook al wordt het daardoor niet eerder groen. We blijven ons ergeren aan de moeilijke collega, ook al wordt hij daardoor niet makkelijker om mee om te gaan. Zinvol? natuurlijk niet!! 

Rust in je hoofd  is een aandachtstraining die werknemers leert omgaan met stress, piekeren en slapeloosheid. Het brengt mensen terug naar de aandacht in het hier en nu. Deze aandacht brengt hen dicht in contact met zichzelf én met de situatie waar ze zich in bevinden. Hierdoor gaat men bewuster functioneren en minder tijd verliezen door stress.

Rust in je hoofd gaat om de waardigheid en de volheid waarmee je ieder moment op je levenspad leeft.

E-Coaching

Steeds vaker willen mensen begeleidt en ondersteund worden in het comfort van hun eigen omgeving. E-coaching is een coachingssessie waar je via het internet direct contact hebt met de coach op een moment wat jou het best past. Het voordeel van deze aanpak is dat het de drempel om hulp te zoeken verlaagt en je de training in eigen tijd kunt doen. Bij e-coaching staat alles opgeschreven wat besproken is. Je bouwt een persoonlijk dossier op dat je altijd kunt nalezen. Bovendien bevordert schrijven je bewustwording

 • Je werkt waneer jij dat wilt, wat jou het best uitkomt.
 • Je trekt je eigen planning en kunt die altijd aanpassen.
 • Je hoeft je niet te verplaatsen.
 • Je kunt je coach op elk moment mailen.
 • Je kunt nalezen wat jullie samen hebben gedaan.
 • Je bent met je coachingsproces bezig in een zelfgekozen ruimte.

E-coaching kan ook ingezet worden aanvullend op een face-to-face gesprek. Wil je meer weten over e-coaching? Neem dan contact op met Sherpa Coaching.

 • “Mijn religie is vriendelijkheid”.

 • “Een boot is veiliger in de haven, maar dat is niet waar een boot voor gemaakt is”.

 • “Of je nu denkt dat iets kunt of denkt dat je iets niet kunt, je hebt in beide gevallen gelijk”.

 • “We zijn gebonden aan de ideeën van ons denken. We zitten vast in herinneringen, gewoonten en wat we al kennen.  Vrijheid is uit de conceptuele grenzen breken, de grenzen die we in ons bewustzijn en gewoontegedrag hebben gestructureerd”. 

 • “Durven is even je evenwicht verliezen. Niet durven is uiteindelijk jezelf verliezen”.

 • “Alles en iedereen op je pad kan je leermeester zijn”.

 • “Alles wat je ziet , is een perspectief. Alles wat je hoort, is een opinie”.

 • “Begrip gaat voor begrijpen”

 • Als we uit het hart geven, doen we dit uit een vreugde die we ervaren wanneer we het leven van iemand anders verrijken.”

 • Geef me werk wat bij me past en ik hoef nooit meer te werken